Kattentongen
- 50 koekjes
- 25 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g boter op kamertemperatuur
- ½ theelepel vanillearoma
- 225 g bloemsuiker
- 1 ei en 1 eierdooier
- 250 g fijne patisseriebloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de boter, het vanillearoma en de gezeefde bloemsuiker samen in een kom.
Klop het ei en de eierdooier in een aparte kom. Gebruik een spatel om ze door het boter-suikermengsel te spatelen.
Zeef de patisseriebloem en voeg toe, zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit lijntjes van ongeveer 8 cm lengte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat zeker 5 cm tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.
Laat de koekjes 15 minuten rusten voor ze in de oven gaan. Bak op 190 °C gedurende 8-10 minuten of tot goudkleurig.
Extra benodigd
Spuitzak
Opmerking
Dit is een klassiek Frans koekje dat je overal ter wereld kunt vinden, van Japan tot in Brazilië. Je kunt werkelijk alle kanten uit met deze koekjes. Gedipt in chocolade, opgevuld met confituur... Mijn favoriet? Geserveerd met versgedraaide gelato, zoals in Belinda's Kitchen, onze trattoria in Oostduinkerke!
Kookboek
Het recept 'Kattentongen' is afkomstig uit het kookboek...
Belinda's Homemade Cookies
Belinda MacDonald
In 'Belinda's Homemade Cookies' vind je recepten voor 66 koekjes en plaatkoeken: van Belinda's eigen havermoutkoekjes tot smeuïge brownies en zalige lamingtons. De auteur vertelt met passie en humor waar ze de recepten ontdekte en hoe ze... lees verder
© Uitgeverij Lannoo