Lange vingers

  • 18 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 100 g fijne suiker
  • 4 eiwitten
  • 50 g bloem
  • 50 g aardappelzetmeel
  • extra fijne suiker, om te bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eidooiers met de helft van de suiker los. Doe de eiwitten en een snuf zout in een andere kom en klop deze op met een mixer. Zorg dat de kom en garde goed schoon en vetvrij zijn. Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.

Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1½ cm doorsnede (zie how-to blz. 81) en spuit vingers van ongeveer 8 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog. Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.

Bak de lange vingers af in 14 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.

Extra benodigd

Mixer, spuitzak, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Lange vingers' is afkomstig uit het kookboek...

Bakbijbel - Rutger bakt van A tot Z

Rutger van den Broek

'Bakbijbel' biedt meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies... lees verder

© Carrera

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Koekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!