Roze koeken

  • 12 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • egg replacer + water ter vervanging van 3 eieren
  • 150 g vegan boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • voor het glazuur
  • 200 g poedersuiker
  • 4 eetlepels limonadesiroop, framboos

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vet het cupcake bakblik in. Indien je de papieren vormpjes gebruikt: plaats deze in de vorm, invetten is dan niet nodig.

Roer de egg replacer met het water in een klein kommetje tot een papje. Mix in een ruime kom de boter met de suiker. Meng het egg-replacerpapje door het botermengsel. Voeg als laatste de bloem en een snuf zout aan het mengsel toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.

Bak ongeveer 20 minuten, tot de cakejes goudbruin zijn. Laat de cakejes volledig afkoelen.

Maak het roze glazuur door de poedersuiker en limonadesiroop te mengen. Bestrijk de cakejes met het glazuur en laat de roze laagjes hard worden.

Extra benodigd

Cupcake bakblik voor 12 cakejes of 12 papieren cupcakevormpjes

Variatietip

Roze is natuurlijk de kleur van het jeugdsentiment waar deze koeken voor staan. Je kunt het glazuur echter in allerlei kleuren maken. Probeer het eens met groene limonadesiroop, of met sinaasappelsap. Bestrooi de koeken na het glazuren met snoepdecoraties, zoals hartjes of pareltjes. Vul de koeken met aardbeienjam. Dit doe je door eerst een eetlepel beslag in de vormpjes te doen, gevolgd door een theelepel jam, in het midden. Top het af met nog een eetlepel beslag.

Kookboek

Het recept 'Roze koeken' is afkomstig uit het kookboek...

Funky vegan bakboek

Emma Herngreen

Emma Herngreen laat in het 'Funky vegan bakboek' zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming... lees verder

© Spectrum. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Koekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!