Traditionele kerstkoekjes
- 100 kerstkoekjes
- 35 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 750 g bloem, plus iets extra
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 400 g reuzel
- sap van ½ citroen
- poedersuiker en kaneel
Voorbereiden
Verhit de oven tot 150 °C (gasovenstand 2). Beboter een bakplaat royaal. Zeef de bloem op een marmeren plaat, maak een kuiltje in het midden en doe er de suiker, de reuzel en het citroensap in. Kneed er een glad deeg van en laat het 10 minuten rusten.
Bereiden
Bestuif een deegroller met bloem en rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van ongeveer 8 mm uit. Steek er met een koekjessteker van 5 cm doorsnee rondjes of ovaaltjes uit. Leg die op de beboterde bakplaat (sommige mensen maken eerst een gat in het midden).
Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven maar laat ze niet bruin worden. Haal ze uit de oven, licht ze met een paletmes van de plaat en bestrooi de kerstkoekjes met poedersuiker en kaneel.
Extra benodigd
Deegroller
Kookboek
Het recept 'Traditionele kerstkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
1080 Recepten
Simone & Inés Ortega
Ruim 30 jaar geleden kwam '1080 recetas de cocina' uit en nog steeds vliegt hét kookboek dat in elk Spaans huishouden gebruikt wordt dagelijks over de Spaanse... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck