Glutenvrije kokosmakronen
bereiden
Ingrediënten
- 20 g bruine amandelen
- 1 groot (liefst biologisch) scharreleiwit
- ¼ theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurvoedingswinkel)
- 45 g kokosbloesemsuiker
- 25 g hennepzaadjes
- 110 g kokosrasp
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Maal de amandelen in een keukenmachine tot een fijn amandelmeel. Maal niet te lang door want dan wordt het amandelspijs.
Klop het eiwit met een handmixer tot een schuimende massa. Voeg het wijnsteenbakpoeder toe en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de helft van de kokosbloesemsuiker toe en mix tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de kokosbloesemsuiker toe en mix tot er stevige pieken in het eiwit ontstaan en het geheel volop glanst. Schep de gemalen amandelen, de hennepzaadjes en de kokosrasp erdoor.
Vorm met een eetlepel kleine golfballen van dit plakkerige deeg. Leg ze op het bakpapier en druk de bovenkant met een lepel licht aan. Bak ze in 18 minuten gaar in de oven. Let op dat de makronen niet te bruin worden, want dan worden ze te knapperig.
Extra benodigd
Keukenmachine, mixer, bakpapier
Tip
Heb je geen hennepzaadjes in huis dan zijn sesamzaadjes ook erg lekker in de kokosmakronen.
Kookboek
Het recept 'Glutenvrije kokosmakronen' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond bakken
Amber Albarda
Zoete en hartige lekkernijen waar het hele gezin van kan genieten, zonder suiker, tarwe of koemelk en vrijwel zonder gluten. Denk aan kaaskoekjes, een feestelijke
... lees verder © Unieboek Spectrum