Kokosmakronen met chocolade
bereiden
Ingrediënten
- 300 g suiker
- 130 g eiwit
- 2 eetlepels abrikozenconfituur
- 300 g geraspte kokos
- 50 g bloem
- 80 g pure chocolade
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Warm de suiker met het eiwit op en roer tot de suiker opgelost is.
Roer de abrikozenconfituur door het suiker-eiwitmengsel.
Voeg daarna de geraspte kokos toe en verwarm verder tot ongeveer 50 °C.
Neem de pan van het vuur en roer er de bloem door.
Scheur porties van 100 g van het deeg en druk ze met behulp van een bakring in mooie cirkelvormen.
Laat deze schijven 10 minuten bakken in de oven op 180 °C, verlaag de temperatuur dan naar 170 °C en laat nog 2 à 3 minuten bakken, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de afgekoelde kokosschijven half in de chocolade en leg ze op een bakpapier om de chocolade te laten opstijven.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Je kunt ditzelfde recept natuurlijk gebruiken voor de klassieke rotsjes. Schep die met een kleine ijslepel op bakpapier en verminder de baktemperatuur in dat geval niet maar laat ze de volle 13 minuten op 180 °C bakken.
Kookboek
Het recept 'Kokosmakronen met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Juliette's bakboek
Brenda Keirsebilck
Hartig en zoet gebak voor een gezellig dagje met vrienden of familie. Koekjes, cakes en taartjes zijn echt het ding van Brenda Keirsebilck, eigenares van
... lees verder © Uitgeverij Lannoo