Kokosrotsjes

20 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g kristalsuiker
  • 5 eiwitten
  • 250 g geraspte kokos
  • 1 theelepel vanillepoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250 °C (thermostaatstand 8-9). Bedek een bakblik met bakpapier.

Plaats een vuurvaste kom in een pan met water op het vuur. Doe de suiker, een snufje zout en de eiwitten in de kom.

Klop lichtjes tot de suiker gesmolten is en het mengsel warm is. Voeg de geraspte kokos en het vanillepoeder toe en roer om. Haal van het vuur.

Schik met een lepeltje kleine hoopjes deeg op het bakblik en laat voldoende plaats vrij tussen de hoopjes. Bak ze ongeveer 10 minuten.

Haal de rotsjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze pas dan van het bakpapier.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Kokosrotsjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote Larousse patisserieboek

In dit boek herontdek je hoe heerlijk het is om te genieten van een verrukkelijke chocolademousse, een smakelijke Bretonse pruimentaart, een prachtige

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Kokosmakronen tips

Reacties op dit recept

  • Mique En de boter?
  • carla Boter? Is niet nodig.;-)