Aardbeien-kwarktaart

10 punten
bereiden
wachten

waardering 8,4obv 36 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 pak bastognekoeken
  • 1 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 500 g aardbeien
  • 100 ml gekoeld aardbeien- of sinaasappelsap
  • 500 g kwark
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Bereiden

Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de boter en jam erdoor. Vet de springvorm in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.

Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest om te garneren).

Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor.

Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven.

Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal. Garneer hem met de rest van de aardbeien.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm (Ø 24 cm)

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Aardbeien-kwarktaart' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Taart

Zelf gebakken? Wat is er leuker dan volmondig 'ja' te kunnen zeggen op die vraag als er een lekkere taart op tafel staat? Naast zoete taarten van diverse deeg... lees verder

© Inmerc. Beeld: Lia Koltyrina | Shutterstock.com

Kwarktaart tips

Reacties op dit recept

  • Marijke Een erg lekker maar vooral gemakkelijk recept. Ik heb in plaats van de kwark ongesuikerde yoghurt gebruikt. Volgende keer zal ik alleen minder suiker gebruiken maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen smaak. MMMmmm lekker
  • sandra Als er, zoals hier, gelatine in een recept zit is het niet vegetarisch. Het zou fijn zijn als dit aangepast wordt in het overzicht.
  • redactie okoko recepten Zie de opmerking onderaan het recept.
  • Martine Lekker en erg gemakkelijk, dit ga ik zeker nog vaak maken!
  • Elaine Heerlijk & makkelijk. Heb bovenop de bastognebodem een laag aardbeienjam gedaan! Extraatje :)
  • Bianca Deze taart is zo klaar en veel variaties mogelijk. Elke zondag wordt er hier 1 gemaakt, banaan ook heerlijk maar deze moet binnen 2 dagen op, totaal geen bezwaar natuurlijk ;) Rode vruchten taart ook heerlijk bosvruchten variant, en noem ze maar op! Wat hier een succes was banaan met op de korst een laagje gemberjam erop.
  • stacey Hoe maken jullie aardbeiensap?
    • lambertha Gebruik een juicer of anders een blender en daarna alles door de zeef.
  • Kimberley Zou dit recept ook zonder gelatine gemaakt kunnen worden, dat zou namelijk erg fijn zijn.
  • Emmy Inderdaad heel vreemd dat dit vegetarisch genoemd wordt, terwijl er gelatine in wordt gebruikt.
  • Joppe Ik maak dit recept ook al jaren en het is een zeer eenvoudige lekkere taart die het altijd goed doet. Ik gebruik aardbeien sinaasappelsap van Coolbest (strawberry hill), erg lekker.
  • ineke Hoeveel agar agar heb ik nodig?
  • Maruja Fantastisch. Goed recept, lukt elke keer!
  • Ina Heerlijke taart, ik gebruik geen suiker maar doe door de kwark eigengemaakte halfzoete aardbeienjam.
  • michel Ik heb een paar keer van dr. Oetker gemaakt maar ik wil graag een andere methode proberen dus keek ik naar de gelatine oplossing. Ik vraag me af is dit net als bij de dr.oplossing ook zo makkelijk?