Kwarktaart met een bodem van speculaas

1 kwarktaart
bereiden

waardering 7,6obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g speculaas
  • 60 g boter, in klontjes, plus wat extra om in te vetten
  • 600 g kwark
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de taartvorm in met boter.

Verkruimel de speculaas in een keukenmachine of met een deegroller en doe de kruimels in een grote kom. Smelt de klontjes boter in een kleine pan met zware bodem op laag vuur. Schenk de gesmolten boter over de kruimels en meng goed door elkaar. Doe het koekkruimelmengsel in de vorm en duw het aan met je handpalm tot je een stevige, gelijkmatige laag hebt.

Klop kwark en crème fraîche in een grote kom door elkaar. Klop suiker, vanillesuiker, kaneel en een snufje zout erdoor. Voeg de eieren één voor één en 1 eetlepel ahornsiroop al roerend toe. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 minuten.

Haal de taart uit de oven, laat 5 minuten staan en maak de taart los van de rand met een mes. Laat de taart nog 5 minuten afkoelen, stort en laat volledig afkoelen. Zet de taart 1 uur in de koelkast en serveer.

Extra benodigd

Hoge taartvorm (Ø 23 cm), het liefst een springvorm om de kwarktaart gemakkelijker uit de vorm te kunnen halen

Kookboek

Het recept 'Kwarktaart met een bodem van speculaas' is afkomstig uit het kookboek...

Melk, yoghurt & room

Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Kwarktaart tips

Reacties op dit recept

  • Andries Heb het een keertje gemaakt zonder suiker maar met
    zoetstof, is ook lekker.
  • irma De taart moet veel langer in de oven dan 35 minuten. Zeker wel 70 minuten. Ik heb andere recepten er op na geslagen en daar stond ook ook 70 minuten.
  • Anouk Begrijp ik het goed dat de kwarktaart in de oven moet?
    Is het niet alleen de bodem?
    De bodem
    In de oven en het beslag in de koelkast laten opstijven?