Kwarktaart met witte chocolade van Bill Granger

8 punten
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g biscuits
  • 50 g boter, gesmolten
  • 250 ml room
  • 250 g kwark
  • 250 g mascarpone
  • 125 g fijne basterdsuiker
  • 500 g witte chocolade, gesmolten
  • vruchtvlees van 6 passievruchten

Bereiden

Maal de koekjes in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe, mix hem even mee en doe het mengsel dan in een springvorm van 20 cm doorsnee waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm en zet deze dan in de koelkast tot je hem nodig hebt.

Klop met een mixer room, kwark, mascarpone, suiker en chocolade tot een gladde massa. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de kwarktaart weer minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd de kwarktaart in punten, schep er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en serveer.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer

Kookboek

Het recept 'Kwarktaart met witte chocolade van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

Man in de keuken

Eten met het gezin, met vrienden of gewoon met z'n tweeën moet voor iedereen gezellig en ontspannend zijn, dus ook voor de gastheer of -vrouw. De Australische kok

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Kwarktaart tips

Reacties op dit recept

  • j Waar blijft de witte chocolade in het recept?
  • gerda Staat erbij vermeld, de gesmolten chocolade samen met de kwark en en de room stevig met de mixer opkloppen.
  • anna ik heb de verhoudingen wat aangepast, om het aantal Kcal wat te beperken... 100 gr witte choco ipv 500 gr (!) en 350 gram kwark ipv 250 gr. Hierdoor is de taart wel iets slapper geworden, dus volgende keer houd ik de hoeveelheid kwark wel op 250 gram. maar ondanks veel minder Kcal is de taart toch belachelijk lekker geworden! het enige probleem is om 's nachts uit de koelkast te blijven hihi.
  • Bianca Mijn schoonzus heeft de gewone wiite schocolade vervangen voor 2 repen witte schoclade met crispie en 1 witte met cocos van de aldi. Heel veel cal maar heel lekker...
  • Freya Heerlijk... heb geen slagroom gebruikt maar extra kwark... en dat met klein beetje sinasappelsap met 2 blaadjes gelatine gecompenseerd omdat het wat slapper wordt... en bodem met bastognekoek... super, er is van gesmuld.
  • Rebecca Ik heb de hoeveelheden gehalveerd en ipv. 125 g mascarpone 200 gram roomkaas gebruikt. De suiker heb ik er niet doorheen gedaan omdat hij al zoet genoeg zonder was. Verder heb ik er frambozenjam doorheen geroerd wat een heel mooi marmereffect gaf. De passievrucht heb ik er niet doorheen gedaan. Taart was heerlijk!