Klassieke kwarktaart
- 6 personen
- 50 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 20 g boter, gesmolten
- 200 g magere kwark
- ½ zakje gistpoeder
- 140 g bloem
- schil van 1 onbespoten sinaasappel
- sap van ½ limoen
- 2 eetlepels Grand Marnier (naar keuze)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers tot een beslag en voeg de suiker toe. Klop stevig tot het beslag lichter van kleur wordt (bij voorkeur met een elektrische mixer).
Voeg de gesmolten boter, de kwark, de met het gistpoeder gemengde bloem, de sinaasappelschil en het limoensap toe. Voeg Grand Marnier toe voor een wat sterkere citrusvruchtensmaak.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel.
Schenk het beslag in een taartvorm met antiaanbaklaag. Bak de taart 40 minuten in de oven.
Extra benodigd
Mixer
Kookboek
Het recept 'Klassieke kwarktaart' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker slank
Stéphane Dupré
Een ideaal boek voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van lekker en gezond eten houdt. Met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag... lees verder
© Uitgeverij Terra