Bladerdeeg buideltjes met feta
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Grieks
- Vlees
bevat per portie
- 430 kcal
- 10 g eiwit
- 35 g vet
- 20 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 100 g feta, verkruimeld
- 3 theelepels verse tijmblaadjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 4 plakjes rauwe ham
- 1 tomaat, in plakjes
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng door de feta 2 theelepels tijm, de uienringetjes en zout en peper naar smaak.
Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg nog iets dunner uit. Leg de plakjes ham erop en daarop een plakje tomaat. Verdeel de feta erover. Vouw de plakjes bladerdeeg rond de vulling naar boven en vouw ze boven de vulling dicht, zodat een buideltje ontstaat.
Zet de buideltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze rondom dun met olie. Bak de buideltjes in de oven in ca. 15 minuten knapperig bruin en gaar.
Klop 2 eetlepels olijfolie met de azijn en de rest van de tijmblaadjes tot een dressing. Zet de buideltjes op vier bordjes en druppel de dressing eromheen.
Extra benodigd
Bakpapier
Bron
Het recept 'Bladerdeeg buideltjes met feta' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: NatalyaBond | Shutterstock.com