Kokoskaramelbrokken
bereiden
Ingrediënten
- 1 kokosnoot
- 350 g ruwe rietsuiker
- een paar druppels vanille-extract
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 100 ml kokosmelk
- 40 g boter
Bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de kokosnoot open en vang het kokoswater op (je hebt 185 ml nodig; drink de rest op, want dat is goed voor je). Trek het vruchtvlees van de schil en verdeel het in stukjes. Je hebt ongeveer 300 g nodig. Gebruik een dunschiller of schilmesje om het bruine vel weg te snijden. Snijd het kokos in fijne reepjes van 1-2 mm dik.
Doe de suiker met het kokoswater en vanille-extract in een pan met dikke bodem. Zet hem op vrij hoog vuur en roer tot de suiker is gesmolten en goudbruin begint te kleuren.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles snel om. Doe het kokos erbij (de karamel gaat borrelen) en laat het mengsel in 30 minuten zonder roeren donkerbruin kleuren. Veeg suikerkristallen die langs de randen ontstaan weg met een natte kwast. Pas op dat de karamel niet verbrandt. Haal de pan van het vuur en laat hem 20 seconden staan. Schraap het mengsel dan op de bakplaat. Laat de karamel afkoelen en hak hem dan in flinke stukken.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
'Pas op dat jij of de karamel niet verbrandt als je dit maakt. In Guadeloupe worden allerlei kleine hapjes, zoals deze, vanuit kraampjes langs het strand verkocht.' - Tessa Kiros
Kookboek
Het recept 'Kokoskaramelbrokken' is afkomstig uit het kookboek...
De Franse wereldkeuken
Tessa Kiros
Tessa Kiros laat je kennismaken met de vele verschillende smaken van de Franse wereldkeuken. Naast de Provence en Normandië maakt ze
... lees verder © Uitgeverij Terra