Krokante rockyroadrepen

  • 9 repen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 450 g vegan chocolade, grof gehakt
  • 2 eetlepels cacaoboter of plantaardige olie
  • 35 g bruine gepofte rijst
  • 60 g rauwe of geroosterde pistachenoten
  • 75 g rauwe of geroosterde amandelen
  • 30 g gedroogde cranberry's
  • 40 g gojibessen
  • 30 g kokosvlokken
  • rozenblaadjes, ter decoratie

Bereiden

Bekleed een grote broodvorm nauwkeurig met bakpapier en zorg dat het papier aan de bovenkant uitsteekt. Ik gebruik zelf een bakvorm van 28 x 13 cm, maar elke grote bakvorm of ovenschaal is goed.

Verwarm de chocolade en cacaoboter of olie in een steelpan of au bain-marie op laag vuur. Roer het mengsel 5 minuten zachtjes door, of tot de chocolade en boter volledig gesmolten zijn. Je kunt de ingrediënten ook in de magnetron laten smelten (steeds 15-30 seconden met een pauze ertussen) en ze daarna goed doorroeren tot een mooi glad geheel.

Doe de gepofte rijst, noten, het fruit en kokos in een grote kom en meng alles grofweg.

Schenk de gesmolten chocolade bij het notenmengsel en meng alles met je handen of een spatel tot de droge ingrediënten gelijkmatig door de chocolade verdeeld zijn. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Bestrooi met de rozenblaadjes en zet het geheel 3 uur in de koelkast, of tot het stevig aanvoelt.

Haal de bakvorm uit de koelkast en trek voorzichtig aan de punten van het bakpapier om het rockyroadblok eruit te halen. Gebruik een scherp kartelmes of koksmes om het in repen te snijden. Geniet er meteen van, of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje maximaal 1 week op kamertemperatuur, 1 maand in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.

Extra benodigd

Broodvorm, bakpapier

Variatietip

Voor deze repen kun je heerlijk aan het experimenteren slaan met andere noten, zaden en gedroogd fruit. Wil je een nootvrije snack? Dan kun je de noten vervangen door geroosterde zonnebloem- of pompoenpitten.

Opmerking

Ik heb de smaken en texturen van de originele rockyroadrepen - het zoete en zachte van de marshmallows in combinatie met de knapperige hartigheid van de noten - als uitgangspunt genomen voor deze smakelijke tussendoortjes. Al zijn ze door de bruine gepofte rijst ook wel 'gezond' genoeg om 's morgens te eten - toch? Fijne bonus: je hebt maar één kom en een bakje nodig om dit makkelijke recept te maken!

Kookboek

Het recept 'Krokante rockyroadrepen' is afkomstig uit het kookboek...

Verrukkelijk vegan bakken

Anthea Cheng

De taarten, koekjes, muffins en repen in 'Verrukkelijk vegan bakken' maken instant blij! Tussen deze heerlijke creaties vind je plantaardige variaties op schwarzwalder-kirschtaart, blauwebessenmuffins en granaatappel-yoghurtcake. Als je uit wilt pakken zijn er... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!