Ricotta-honingbeignets
bereiden
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 1 eetlepel honing
- geraspte schil van 2 sinaasappels
- 250 g ricotta
- 100 ml melk
- arachideolie om te frituren
- poedersuiker
Bereiden
Zeef de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven een ruime kom. Klop in een andere kom het ei los met de honing en de sinaasappelrasp. Voeg de ricotta en de melk toe en meng alles goed. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin het ricottamengsel. Klop alles met een garde of handmixer tot een homogeen beslag.
Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 175 °C. Doop een ijsbolletjestang of twee lepels in de hete olie en schep een bolletje of bergje uit het ricottabeslag. Laat het beslag, in geval van die twee lepels met behulp van de andere lepel, in de hete olie glijden. Frituur zo maximaal 5 beignets tegelijk in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Als het nodig is kun je ze halverwege de baktijd keren, maar waarschijnlijker is het dat ze vanzelf omdraaien.
Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Schep de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze in het vergiet uitlekken. Geef de frituurolie de tijd om opnieuw op temperatuur te komen en bak dan opnieuw 5 beignets. Dit proces herhaal je tot het beslag op is. Leg de ricottabeignets op een grote schaal, bestuif ze royaal met poedersuiker en eet ze warm.
Extra benodigd
Garde of handmixer, frituurpan, ijsbolletjestang, keukenpapier
Kookboek
Het recept 'Ricotta-honingbeignets' is afkomstig uit het kookboek...
Eten Enzo
Janneke Vreugdenhil
In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder
© House of Knowledge