Stroopwafel-baked oats
- 1 persoon
- 40 min
- waardering 8,5
- Ontbijt
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 423 kcal
- 19 g eiwit
- 16 g vet
- 50 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ banaan
- 1 ei
- 50 g magere kwark (alternatief: plantaardige yoghurt of lactosevrije kwark)
- 10 g 100% pindakaas
- 35 g havermeel
- 1 theelepel bakpoeder
- kaneel
- 2 mini-stroopwafels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de banaan met een vork in een kom tot een gladde moes. Voeg het ei, de kwark en pindakaas toe en meng alles tot een egale massa.
Meng de havermout, bakpoeder en kaneel erdoorheen. Giet het mengsel in een ovenschaaltje en leg de stroopwafeltjes er in stukjes bovenop.
Bak in de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin, of tot een satéprikker die je erin steekt er weer droog uit komt.
Extra benodigd
Ovenschaaltje (bijv. van Bamifit, maat M)
Tip
Garneer deze baked oats eventueel nog met een suikervrije siroop om het echte stroop-effect na te bootsen. Megalekker!
Opmerking
Wie mij van social media kent heeft ongetwijfeld mijn stroopwafel-baked oats voorbij zien komen. Die ging viral op TikTok en ik heb hiermee miljoenen mensen kennis laten maken met hoe leuk een gezonde leefstijl eigenlijk kan zijn. In plaats van een hele zak stroopwafels weg te werken, helpt deze baked oats mij namelijk juist om van mijn cravings af te komen. Ik weet dat ik dit altijd kan pakken, waardoor de ‘verboden’-stempel ervanaf is. Dat maakt het veel makkelijker om van de stroopwafels af blijven, ook als ik weet dat ze in de lade liggen. Dit is een variant zonder eiwitpoeder, en ik vind hem nóg lekkerder dan het origineel. Absolute aanrader!
Kookboek
Het recept 'Stroopwafel-baked oats' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker fit
Amber Dresen
Amber Dresen viel 15 kilo af, terwijl ze pizza, pannenkoeken en ijs at. Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet! Ze is namelijk een ster in gezonde alternatieven bedenken, waarbij ze vezels, eiwitten en volume aan haar gerechten toevoegt... lees verder
© Spectrum. Beeld: Steven Pennings