Tompoesjes met zwarte bessen
- 24 stuks
- 30 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor het tompoesdeeg
- 375 g roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- zeer fijne kristalsuiker, om te bestrooien
- voor de vulling
- 2 royale eetlepels zwartebessenjam
- 200 ml slagroom
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C, gasovenstand 4.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3 mm dik. Snijd het deeg in zes repen van 30 x 4 cm. Leg die met behulp van een spatel en op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er wat kristalsuiker over.
Bak de deegrepen 12-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze geheel afkoelen op een rooster.
Snijd voor het serveren iedere deegreep in 8 gelijke stukjes. Klop de slagroom stijf en schep deze in de spuitzak. Spuit een rij slagroomsterretjes op de helft van de deegvierkantjes, schep hierop een klein lepeltje zwartebessenjam en leg de andere helft van de vierkantjes erbovenop. Bestuif de bovenkant met poedersuiker.
Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Extra benodigd
Bakpapier, spuitzak met stervormig spuitmondje
Kookboek
Het recept 'Tompoesjes met zwarte bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine taartjes
Hannah Miles
Of je nu schattige tulbandjes wilt maken of juist helemaal weg bent van minimadeleines: behalve verrukkelijk zijn deze kleine maar fijne versies van de bekendste... lees verder
© Uitgeverij Becht