Meringues met rozenwaterroom

  • 8 stuks
  • 135 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 115 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1½ eetlepel rozenwater
  • een handjevol onbespoten rozenbloesem als versiering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 130 °C. Klop de eiwitten in een schone kom tot stevige pieken. Klop lepel voor lepel de suiker erdoor tot het mengsel dik en glanzend is.

Vorm met behulp van twee dessertlepels 16 meringues en leg die op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze ongeveer 2 uur tot ze bros en droog zijn. Laat afkoelen op de bakplaten en pel dan voorzichtig het papier los.

Klop voor het serveren de slagroom tot zachte pieken en meng het rozenwater erdoor. Leg twee meringues op elkaar met daartussen een laagje room. Strooi als versiering de bloemblaadjes erover.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Schuimige meringues met een heerlijk bros laagje zijn bijna niet weg te denken bij de thee. Geef er room met een vleugje rozenwater bij, dan zijn ze echt hemels.

Kookboek

Het recept 'Meringues met rozenwaterroom' is afkomstig uit het kookboek...

High tea party

Susannah Blake

Een high tea is altijd een verwennerij en heel geschikt als je iets te vieren hebt, in elke tijd van het jaar. Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Meringue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!