Zwitserse meringue

800 g meringue
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g kant-en-klare eiwitten (gepasteuriseerd), op kamertemperatuur
  • 500 g kristalsuiker
  • 24 g vanillesuiker

Bereiden

Doe de eiwitten, kristalsuiker en vanillesuiker in een mengkom en mix met een staande mixer met garde of met een handmixer in circa 10 minuten tot stijve pieken. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid geleidelijk.

Verwerk direct door de meringue op een taart te smeren of te spuiten en af te branden met een brander. Deze meringue kun je niet van tevoren bereiden.

Extra benodigd

Mixer

Tip

Kun je geen gepasteuriseerd eiwit vinden? Verwarm rauw eiwit samen met de kristalsuiker en vanillesuiker in een hittebestendige kom au-bain marie tot de suiker is opgelost en het eiwit een temperatuur heeft bereikt van 70 °C. Blijf continu in een rustig tempo roeren met een garde om roerei te voorkomen.

Opmerking

Meringue is heerlijk zoet, luchtig opgeklopt eiwit dat vaak wordt gebruikt als topping op taarten en gebak. Je kunt het ook afbakken als basis voor schuimgebak. Door het toevoegen van kleurstoffen of smaakstoffen, zoals vanille of citroen, kan meringue worden aangepast aan verschillende smaken en kleuren.

Kookboek

Het recept 'Zwitserse meringue' is afkomstig uit het kookboek...

Zoets van Zeinab

In 'Zoets van Zeinab' vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Meringue tips