Zwitserse meringue
bereiden
Ingrediënten
- 300 g kant-en-klare eiwitten (gepasteuriseerd), op kamertemperatuur
- 500 g kristalsuiker
- 24 g vanillesuiker
Bereiden
Doe de eiwitten, kristalsuiker en vanillesuiker in een mengkom en mix met een staande mixer met garde of met een handmixer in circa 10 minuten tot stijve pieken. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid geleidelijk.
Verwerk direct door de meringue op een taart te smeren of te spuiten en af te branden met een brander. Deze meringue kun je niet van tevoren bereiden.
Extra benodigd
Mixer
Tip
Kun je geen gepasteuriseerd eiwit vinden? Verwarm rauw eiwit samen met de kristalsuiker en vanillesuiker in een hittebestendige kom au-bain marie tot de suiker is opgelost en het eiwit een temperatuur heeft bereikt van 70 °C. Blijf continu in een rustig tempo roeren met een garde om roerei te voorkomen.
Opmerking
Meringue is heerlijk zoet, luchtig opgeklopt eiwit dat vaak wordt gebruikt als topping op taarten en gebak. Je kunt het ook afbakken als basis voor schuimgebak. Door het toevoegen van kleurstoffen of smaakstoffen, zoals vanille of citroen, kan meringue worden aangepast aan verschillende smaken en kleuren.
Kookboek
Het recept 'Zwitserse meringue' is afkomstig uit het kookboek...
Zoets van Zeinab
Zeinab Alhashime-Bakker
In 'Zoets van Zeinab' vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld