Chocolade muffins met een laagje roomkaas
bereiden
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 250 g suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 30 g cacao
- 180 ml melk
- 60 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-essence
- voor het roomkaaslaagje
- 250 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 ei
- 100 g zeer fijne tafelsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een flexivorm of muffinblik in of zet er papieren cakevormpjes in. Doe alle ingrediënten voor het roomkaaslaagje in een kom en klop tot een glad mengsel. Zet weg.
Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom. Roer in een kleine kom de melk, boter, olie en vanille door elkaar. Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn. Vul elk muffinvormpje voor driekwart. Schep 2 tot 3 eetlepels van het roomkaasmengsel over elke muffin.
Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 1 tot 2 minuten in de vorm of het blik afkoelen. Doe ze over op draadroosters. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Extra benodigd
Flexivorm of muffinblik
Kookboek
Het recept 'Chocolade muffins met een laagje roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins en cakejes uit de flexivorm
diverse auteurs
Verrukkelijke en veelzijdige muffins vormen een perfect hapje tussendoor en zijn fantastisch bij een geurig kopje koffie of thee. Met dit boek en een superhandige flexivorm... lees verder
© Good CookMuffins tips
Reacties op dit recept
- Annemieke Lekker, snel en zonder kruimels. Gemaakt zonder het roomkaaslaagje en dan ontstaat er een knapperig korstje. Ideale school-traktatie!