Chocolade muffins met walnoten
8 muffins
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 60 g chocolade
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels honing
- 2 eieren
- 2 eetlepels rietsuiker
- 50 g bloem
- ½ theelepel vanillesuiker
- 35 g walnoten, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Smelt de chocolade op laag vuur met de boter en olijfolie. Haal de pan van het vuur en meng de gesmolten chocolade met de honing tot een egale massa.
Klop de eieren met de rietsuiker luchtig met een mixer. Meng het chocolademengsel door de geklopte eieren en voeg de bloem, vanillesuiker en een mespuntje zout toe.
Vul acht vormpjes met het mengsel en verdeel de walnoten erover. Bak de chocolade muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Mixer, muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Chocolade muffins met walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet!
Maaike van Helmond
Kaneel-ijstaart, zoete broodjes, chocolade muffins, gevulde bonbons... 'Zoet!' biedt 80 recepten voor de lekkerste desserts, taarten en koekjes, voor elk... lees verder
© Caplan BooksMuffins tips
Reacties op dit recept
- Louise Jammer dat er in de bereidingswijze over honing geschreven wordt, terwijl nergens aangegeven staat hoeveel nodig is.