Hartige muffins met Hollandse garnalen
bereiden
Bevat per portie
380 kcal
Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- 150 ml yoghurt
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 g verse bieslook, fijngeknipt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel yoghurtmayonaise
- 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
- 75 g rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hak 50 g garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas en een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag.
Schep het mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de rest van de garnalen erdoor.
Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins of rondom de muffin.
Extra benodigd
Muffinvorm of 4 papieren cakevormpjes
Variatietip
Vervang de garnalen door reepjes gerookte zalm. Vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.
Het recept 'Hartige muffins met Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau