Matcha-muffins met knapperige topping
bereiden
Ingrediënten
- 5 eieren
- 170 g poedersuiker
- 50 g kokosbloesem- of rietsuiker
- 250 g boter, zacht geroerd of gesmolten
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 15 g matchapoeder
- 100-120 g muesli of granola naar keuze
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de twee suikersoorten los, voeg de boter toe en roer alles goed door.
Meng de bloem, het bakpoeder en de matcha. Voeg dit mengsel toe aan het eiermengsel en meng alles zorgvuldig.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in 12 beboterde muffinvormpjes en verdeel de muesli of granola erover. Zet de muffins 25 minuten in de oven.
Extra benodigd
Mixer, muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Matcha-muffins met knapperige topping' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli & granola
Catherine Kluger
'Muesli & granola' staat vol inspiratie voor de heerlijkste ontbijtjes en tussendoortjes op basis van noten, granen, zaden en pitten. Het boek beschrijft verschillende zoete en hartige mixen en diverse recepten voor repen, muffins en taarten
... lees verder © Uitgeverij Becht