Muffins met maïs en wortel
bereiden
Ingrediënten
- 5 eetlepels bloem van harde tarwe
- 150 g fijn maïsmeel
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 50 g oude kaas, versgeraspt
- 50 g geraspte wortel
- 1 blikje maïskorrels van 285 g, uitgelekt
- 50 g boter, gesmolten
- 250 ml melk
- 3 grote eieren, losgeklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinplaat voor 12 muffins in met boter en bekleed ze met bakpapier of zet er papieren bakvormpjes in.
Zeef de bloem, het maïsmeel, 1 theelepel fijn zeezout en bakpoeder boven een grote kom. Roer de suiker, de kaas, wortel en maïskorrels erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk daar de boter, melk en eieren in en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
Schep het deeg in de vormpjes en bak de muffins 20-30 minuten tot een prikker die je er in het midden in steekt, er droog uit komt. Laat ze op een metalen rooster afkoelen.
Extra benodigd
Muffinvorm voor 12 muffins, bakpapier of papieren bakvormpjes
Opmerking
'Het recept voor deze muffins is supereenvoudig en het is dan ook leuk om ze met kinderen te maken. Voor een iets hartiger versie kun je kleingesneden stukjes salami toevoegen.' - Ursula Ferigno
Kookboek
Het recept 'Muffins met maïs en wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Pane e Panini
Ursula Ferrigno
Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassiek brood, maar ook voor brood dat van nature 'snel' is, zoals platbrood en pizza. Uiteraard ontbreken hartige... lees verder
© Tirion Uitgevers