Muffins met sinaasappel, zoete aardappel en bosbessen
bereiden
Ingrediënten
- droge ingrediënten
- 320 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 40 g basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- rasp van 2 sinaasappels
- 50 g gehakte, ongezouten pecannoten
- 150 g gedroogde rode bosbessen of cranberry’s
- vloeibare ingrediënten
- 300 ml sinaasappelsap, liefst vers geperst
- 4 eieren
- 250 g gekookte zoete aardappelen, gepeld, afgekoeld en geprakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de bosbessen 5 minuten in kokend water. Meng alle droge ingrediënten behalve de bosbessen met 1 theelepel zout door elkaar. Roer alle vloeibare ingrediënten door elkaar. Voeg de twee mengsels bij elkaar en doe de bosbessen erbij. Let erop dat je niet meer roert dan nodig is.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins 15 à 20 minuten tot ze stevig, smeuïg en mooi goudbruin zijn. Controleer of ze gaar zijn door midden in de muffin te prikken met een houten prikker: als die er droog uit komt, zijn ze gaar.
Extra benodigd
Muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Muffins met sinaasappel, zoete aardappel en bosbessen' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins
Marc Grossman
Op het muffinmenu in dit boek staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins... lees verder
© Uitgeverij Becht