Vetarme muffins met cranberry's en hüttenkäse
bereiden
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 175 g suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eieren
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 250 ml magere melk
- 1 theelepel vanille-essence
- 125 g magere hüttenkäse
- 60 g gedroogde cranberry's
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een flexivorm of muffinblik voor 24 mini-muffins in, of zet er papieren cakevormpjes in. Zeef de bloem met de suiker en het bakpoeder in een grote kom.
Klop in een middelgrote kom de eieren, olie, melk, vanille en hüttenkäse door elkaar. Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn. Schep er losjes de gedroogde cranberry's door. Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 1 tot 2 minuten in de vorm of het blik afkoelen. Doe ze over op draadroosters. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Extra benodigd
Flexivorm of muffinblik
Variatietips
Voeg voor nog kleurrijker muffins met de cranberry's 2 eetlepels krenten en 2 eetlepels gehakte, gedroogde abrikozen toe. Week de cranberry's 3 tot 4 uur in 4 eetlepels sinaasappelsap. Giet ze af voor u ze door het beslag schept. Schep 2 eetlepels sinaasappel- of citroenraspsel door het beslag, of vervang de vanille-essence door oranjebloesemwater. Vervang voor nog minder vet de eieren door 3 eiwitten.
Kookboek
Het recept 'Vetarme muffins met cranberry's en hüttenkäse' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins en cakejes uit de flexivorm
diverse auteurs
Verrukkelijke en veelzijdige muffins vormen een perfect hapje tussendoor en zijn fantastisch bij een geurig kopje koffie of thee. Met dit boek en een superhandige flexivorm... lees verder
© Good Cook