Chocolade mug cake cappuccino met slagroom
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 6 stukjes pure chocolade (30 g)
- 1 ei
- 2 eetlepels suiker
- 5 eetlepels bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel oploskoffie
- 1 eetlepel slagroom
- 1 druppel koffie-extract
- wat stijfgeklopte slagroom
- 1 theelepel cacaopoeder
Bereiden
In een beker: laat de boter samen met de chocolade 30-40 seconden in de magnetron (800 watt) smelten. Klop het chocolade-botermengsel om de chocolade glad te maken. Laat de beker enigszins afkoelen.
Voeg onder voortdurend kloppen achtereenvolgens het ei, de suiker, de bloem, het bakpoeder, de oploskoffie en de slagroom toe. Doe de druppel koffie-extract erbij en maak met de punt van een mes een spiraalvormige beweging in het beslag. Zet de beker 1 minuut en 30 seconden in de magnetron (800 watt).
Laat de mug cake 1 minuut afkoelen. Versier deze met de slagroom en het cacaopoeder. Eet de mug cake direct op; de slagroom smelt namelijk snel!
Kookboek
Het recept 'Chocolade mug cake cappuccino met slagroom' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade mug cakes
Sandra Mahut
Chocoladecake is en blijft favoriet! En een eenpersoons-chocoladecakeje direct bakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen 2... lees verder
© Uitgeverij BechtMug cakes tips
Reacties op dit recept
-
gre
Is het niet wat veel voor 1 mok? 2 eetlepels suiker, 1ei, 5 lepels bloem...
- Laura wat Gre ook al zei... is dit niet wat veel allemaal voor 1 persoon? idiote hoeveelheid calorieën ook!