Chocolade mug cake met noten en BonBonBloc
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 35 g BonBonBloc® praliné melk (Côte d'Or), in stukjes
- 1 ei
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 5 eetlepels bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 5 paranoten of andere noten naar keuze (20 g)
- een paar in stukjes gehakte paranoten of andere noten naar keuze
Bereiden
In een beker: laat de boter samen met de chocolade 30-40 seconden in de magnetron (800 watt) smelten. Klop het chocolade-botermengsel om de chocolade glad te maken. Laat de beker enigszins afkoelen.
Voeg onder voortdurend kloppen achtereenvolgens het ei, de suiker, de bloem en het bakpoeder toe. Doe de noten erbij, maar roer daarna niet te veel. Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt). Versier met de stukjes noot.
Laat de mug cake 1 minuut afkoelen voordat je ervan gaat smullen.
Kookboek
Het recept 'Chocolade mug cake met noten en BonBonBloc' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade mug cakes
Sandra Mahut
Chocoladecake is en blijft favoriet! En een eenpersoons-chocoladecakeje direct bakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen 2... lees verder
© Uitgeverij Becht