Quiche met pastinaak en blauwschimmelkaas

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 2-3 pastinaken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g blauwschimmelkaas, verbrokkeld
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • een paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • voor het korstdeeg
  • 200 g bloem
  • 100 g boter

Voorbereiden

Strooi voor het korstdeeg de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Snijd de boter er met twee messen door. Bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Voeg 4 eetlepels water toe en roer het erdoor met een mes (met een ronde punt). Giet er nog een scheutje water bij als het deeg te droog lijkt. Druk het deeg met je handen losjes bij elkaar, wikkel het in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit. Bekleed er vier ovenschaaltjes mee en zet die in de vriezer.

Maak de pastinaken schoon en snijd ze in stukken. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en strooi er zout en peper over. Schuif de bakplaat in de oven en stoof ze gaar in ca. 30 minuten.

Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C.

Verdeel de pastinaken en blauwschimmelkaas over de taartbodems. Klop de eieren los met de room en de melk. Roer er zout, peper en bieslook door. Giet het mengsel in de schaaltjes. Bak de quiches ca. 30 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Quiche met pastinaak en blauwschimmelkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Vergeten groenten

Groenten van vroeger, zoals aardpeer, schorseneren en pastinaak, zijn bezig aan een comeback! Knollen, bladeren, pompoenen en speciale koolsoorten duiken

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Quiche tips

Reacties op dit recept

  • Annebeth Erg lekker recept! Minpuntjes: hoeveelheden zijn onduidelijk, omdat niet helder is welk formaat vormpjes gebruikt worden. Het ei-melk-slagroommengsel is erg veel! Pastinaak was bij mij zwart toen hij 30 minuten in de oven was geweest, korter doen dus. Minder pittige variant: helft blauwe kaas vervangen door ricotta.