Rabarber-jalousie
bereiden
Ingrediënten
- 50 g hazelnoten
- 300 g rabarber, in stukjes gesneden
- 80 g suiker
- geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
- 4 plakjes bladerdeeg
- beetje bloem om te bestrooien
- 75 g amandelspijs
- 1 eidooier
- extra suiker om te bestrooien
Bereiden
Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de rabarber samen met de suiker, de sinaasappelrasp en het -sap in een steelpannetje. Verwarm totdat de rabarber zacht is. Laat uitlekken in een vergiet.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en maak hier twee langwerpige plakken van door ze twee aan twee aan elkaar vast te plakken (bevochtig de randen met wat water). Leg de twee lange vellen op een vel bakpapier op een bakplaat.
Maal de noten fijn in de keukenmachine en meng ze met de uitgelekte rabarber.
Strooi een beetje bloem op een plank, leg het amandelspijs erop en rol het uit, zodat het net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het spijs op het bladerdeeg en verdeel het rabarbermengsel eroverheen, laat de buitenste randen vrij. Bevochtig de buitenste randen van het bladerdeeg met water en leg hier de tweede plak bladerdeeg op, druk de rand en goed aan. Smeer de bovenkant in met eidooier en strooi er wat suiker overheen.
Maak met een scherp mesje een paar inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg en bak de rabarber-jalousie 35 minuten.
Extra benodigd
Bakpapier, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Rabarber-jalousie' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete & hartige heerlijkheden
Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
Voor iedereen die van een bijzonder ontbijt, een verrukkelijke lunch of een originele high tea houdt, biedt dit boek tal van inspirerende recepten. Allemaal gemaakt
... lees verder © Uitgeverij TerraRabarbertaart tips
Reacties op dit recept
- Margreet Verrukkelijk! Valt ook in de smaak bij mensen die niet dol zijn op rabarber.
- Annet Ik heb er ook nog verse aardbeien aan toegevoegd... goddelijk.