Rabarbertaart met havermoutcrumble
bereiden
Ingrediënten
- 100 g boter, plus extra om in te vetten
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote vrije-uitloop-eieren
- 75 ml melk
- 200 g bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 300 g rabarber, bijgesneden en in dunne plakjes
- single cream of kookroom, voor erbij
- voor de crumbletopping
- 150 g bloem
- 150 g grove havermout
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 200 g koude boter, in stukjes
- poedersuiker, om te bestuiven (optioneel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C), vet een ronde springvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.
Klop in een grote kom met een elektrische handmixer de suiker en boter tot een bleke, luchtige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Meng de melk erdoor en spatel dan de bloem, het bakpoeder, een mespunt zout en de kaneel erdoor tot je een dik beslag hebt.
Schenk het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem. Leg de rabarber erop en laat rondom een rand van 2 cm vrij.
Doe voor de crumbletopping de bloem, havermout, suiker en boter in een grote kom. Wrijf ze tussen je vingertoppen tot een grof kruimig mengsel. Strooi de crumble over het beslag.
Zet 1 uur en 10 minuten in de oven of tot een prikker die je in het midden van de taart hebt gestoken er schoon weer uitkomt. Laat de taart een paar minuten afkoelen in de vorm, haal hem eruit en bestuif hem naar keuze met poedersuiker. Snijd de taart in punten en serveer hem met room.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer
Opmerking
'Ik maak deze taart ook wel met appels, maar als je jonge rabarber kunt krijgen, aarzel dan niet om die te laten schitteren in dit gebak.' - Donal Skehan
Kookboek
Het recept 'Rabarbertaart met havermoutcrumble' is afkomstig uit het kookboek...
Eet.Leef.Reis.
Donal Skehan
Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige levensstijl en wereldwijd inspiratie opdoen. Ga met Donal mee op reis, want er is toch niets leuker dan het uitproberen van nieuwe gerechten
... lees verder © Nieuw AmsterdamRabarbertaart tips
Reacties op dit recept
- MIEKE Lijkt mij een heerlijk recept maar kan dit ook met klare rabarber,en hoe lang moet de taart dan in de oven. Alvast bedankt voor het antwoord.