Kastanjetaart
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 70 g rozijnen
- 500 g kastanjemeel
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 40 g pijnboompitten
- 1 theelepel (wilde)venkelzaad
Voorbereiden
Wel de rozijnen in lauw water, giet ze na een kwartiertje af en droog ze een beetje.
Zeef het kastanjemeel in een wijde kom, doe er een mespuntje zout bij en roer er met behulp van een houten lepel zo veel water doorheen tot je een soepel, vloeiend deeg hebt. Doe daar de helft van de olie bij, meng goed en laat een paar uur staan.
Bereiden
Neem een ronde taartvorm en vet die niet kinderachtig in met olie. Doe het deeg erin en verspreid daarover de rozijnen, de pijnboompitten en het venkelzaad. Zet ca. 30 minuten in een op 180 ÂșC voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Ronde taartvorm
Kookboek
Het recept 'Kastanjetaart' is afkomstig uit het kookboek...
Vinazza
Diane Lensink
Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder
© Kosmos Uitgevers