Tarte Tatin met ananas en rozemarijn
bereiden
Ingrediënten
- 1 Victoria-ananas (mini-ananas), in dunne plakken
- 1 pakje vellen bladerdeeg
- voor de karamel
- 225 g fijne tafelsuiker
- 1 takje verse rozemarijn
Bereiden
Maak de karamel. Laat de suiker met 4 eetlepels water smelten in een pan op matig vuur. Laat zonder roeren zachtjes sudderen tot je een stroperig mengsel krijgt. Doe er het takje rozemarijn in en laat de siroop dan 10 minuten trekken.
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
Neem het takje rozemarijn uit de siroop. Zet de siroop op het vuur en laat 2 minuten koken. Doe er de plakken ananas in en laat alles 3 minuten zachtjes sudderen. Schik de plakken ananas met de siroop in een cirkel strak naast elkaar in een taartvorm met hoge rand of in een speciale Tatinvorm van metaal of aardewerk. Drapeer het bladerdeeg over de ananas en stop het tussen het fruit en de rand van de vorm in. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Bak de taart 25 tot 30 minuten in de oven.
Neem de taart uit de oven en laat hem 10 minuten rusten voor je hem uit de vorm stort. Leg een schaal op de vorm en keer beide in een snelle beweging om.
Extra benodigd
Taartvorm met hoge rand of in een speciale Tatinvorm
Tip
Gebruik voor dit recept het liefst kleine Victoria-ananas. Ze zijn wel wat duurder, maar hebben een meer uitgesproken smaak. Dank zij het karameliseren wordt de smaak van het fruit nog meer benadrukt. Meteen proberen!
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin met ananas en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Tartes Tatin, zoet & hartig
Bérengère Abraham
Recepten voor tartes Tatin, zoet of hartig, de een nog lekkerder dan de andere. Proef weer eens de klassieke variant met appel of ga voor een Tatin met peer en... lees verder
© Good Cook