Tarte Tatin met groene asperges en roomkaas

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 20 groene asperges
  • 30 g lichtgezouten boter
  • 1 pakje kant-en-klare vellen korstdeeg
  • 100 g roomkaas met knoflook en tuinkruiden (bijv. Boursin)

Bereiden

Snijd de asperges bij en schil de onderkant van de stengels. Snijd de asperges dan bij, zodat ze in de gekozen vorm passen. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook er de asperges 4 minuten in. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Dep de asperges snel droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Laat de boter smelten en giet hem in een vierkante of rechthoekige vorm. Schik er de asperges strak naast elkaar in en bestrooi met zout en peper. Snijd een vierkant (of rechthoek) uit het deeg dat iets groter is dan de vorm. Besmeer het deeg met de roomkaas. Drapeer het deeg (met de roomkaas onder) over de asperges en stop het deeg tussen de asperges en de rand van de vorm in. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Bak de taart 20 minuten in de oven.

Neem de taart uit de oven. Leg een schaal op de vorm en keer beide in een snelle beweging om. Serveer deze taart lauw of koud. Geef er een salade van rucola en sinaasappel bij.

Tip

Roomkaas met knoflook en tuinkruiden zorgt voor een licht, fris accent bij deze groene taart. Wil je iets eigens erbij? Schep dan een beetje geraspte sinaasappelschil door het kaasmengsel.

Kookboek

Het recept 'Tarte Tatin met groene asperges en roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Tartes Tatin, zoet & hartig

Recepten voor tartes Tatin, zoet of hartig, de een nog lekkerder dan de andere. Proef weer eens de klassieke variant met appel of ga voor een Tatin met peer en... lees verder

© Good Cook

Tarte Tatin tips