Tarte Tatin van tomaten en uiencompote
bereiden
Ingrediënten
- 2 grote uien, in ringen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 250 g kerstomaatjes
- 200 g pâte brisée (zie onderstaand 'basisrecept deeg pâte brisée')
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg de wijn, balsamicoazijn en zout en peper toe. Laat dit mengsel zacht worden.
Halveer de tomaatjes en leg ze met de bolle kant onder in de ovenschaaltjes. Verdeel hierover de uiencompote.
Rol het deeg uit, verdeel in tweeën en snijd op de juiste maat. Leg het deeg over de tomaat en uiencompote en prik er met een vork gaatjes in.
Bak in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Serveer met een salade van rucola en basilicum.
Extra benodigd
4 kleine ovenschaaltjes (10 cm Ø)
Basisrecept deeg pâte brisée
Voor 320 g deeg: zeef 200 g bloem in een grote mengkom, voeg 1 eetlepel suiker (voor een zoete taart) of een snuf zout (voor een hartige taart), 100 g boter en 1 ei toe. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Indien nodig voeg je nog 1 eetlepel water toe. Maak een deegbol en laat dit een uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg voor gebruik dun uit en prik het in met een vork.
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin van tomaten en uiencompote' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In dit boek vind je allerlei variaties op de klassieke omgekeerde appeltaart van de dames Tatin. Naast een reeks zoete taarten (met ananas, rood fruit en banaan
... lees verder © Uitgeverij Becht