Tarte Tatin van vijgen, port en geitenkaas
1 tarte Tatin
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels port
- 2 verse vijgen, gehalveerd
- 50 g bladerdeeg
- 50 g geitenkaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de suiker in de port smelten in een kleine koekenpan (10 cm Ø). Leg hierin de vijgen. Laat op laag vuur karamelliseren.
Rol het deeg uit en bedek de vijgen hiermee. Prik er gaatjes in om lucht en vocht te laten ontsnappen.
Bak de tarte Tatin 15 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm en keer de vijgentaart dan om. Verkruimel de geitenkaas erover.
Kookboek
Het recept 'Tarte Tatin van vijgen, port en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In dit boek vind je allerlei variaties op de klassieke omgekeerde appeltaart van de dames Tatin. Naast een reeks zoete taarten (met ananas, rood fruit en banaan
... lees verder © Uitgeverij BechtTarte Tatin tips
Reacties op dit recept
- Conny Als verse vijgen niet meer te koop zijn, kun je dan gedroogde gebruiken en minder suiker?
- Kim Volgens mij klopt het plaatje niet bij het recept. Dit zijn rode uien.