Mini tulbandjes uit Bordeaux
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 ml volle melk
- 25 g boter
- 1 vanillestokje
- 50 g bloem
- 125 g suiker
- 1 ei + 1 eierdooier
- 50 ml bruine rum
Voorbereiden
Breng de melk met de boter en het in de lengte doormidden gesneden en uitgeschraapte vanillestokje aan de kook. Neem van het vuur en laat lauw worden.
Meng in een kom de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden. Doe er het hele ei, de dooier en de rum in. Klop alles stevig met een garde.
Giet er de gezeefde melk bij. Klop opnieuw stevig met een garde tot een glad beslag zonder klonten, net als een beslag voor pannenkoeken. Giet het beslag in een fles en laat het een nacht in de koelkast rusten.
Bereiden
Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C.
Neem de fles met beslag uit de koelkast en schud hem om het beslag goed te mengen. Zet de siliconen bakvorm op een bakplaat. Vul de holtes tot op 5 mm onder de rand met het beslag.
Bak de tulbandjes 40-45 minuten in de oven. Laat ze 5 tot 10 minuten langer bakken als je ze meer gekarameliseerd wilt hebben.
Stort de nog warme mini tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een draadrooster. Serveer ze dezelfde dag op kamertemperatuur.
Bewaar overgebleven mini tulbandjes in een luchtdicht afgesloten bak. Verwarm ze voor het serveren 5 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven om ze weer krokant te maken.
Extra benodigd
Siliconen bakvorm
Kookboek
Het recept 'Mini tulbandjes uit Bordeaux' is afkomstig uit het kookboek...
Mini tulbandjes & amandelcakejes
Orathay Souksisavanh
Geen fijnere traktatie bij een kopje koffie of kopje thee dan een mini tulbandje of amandelcakeje. En dit kookboek staat vol heerlijke keuzes. Wat te... lees verder
© Good Cook