Uientaart met camembert
bereiden
Ingrediënten
- 6 uien, gesnipperd
- 20 g suiker
- 3 rollen koelvers bladerdeeg
- 1 camembert
- 1 eidooier
Bereiden
Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
Snijd met een glas zoveel mogelijk cirkels uit het deeg. Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, zodat de dunste delen elkaar raken. Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt.
Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Serveer warm of lauw.
Kookboek
Het recept 'Uientaart met camembert' is afkomstig uit het kookboek...
Bladerdeeg
Guillaume Marinette
Een feestje? Of onverwachts bezoek? Met de recepten in dit boek maak je in een mum van tijd de heerlijkste hapjes met bladerdeeg. Van stervormige flammkuchen en courgette-mozzarella-bloemetjes tot zonnetaart met camembert en
... lees verder © Uitgeverij Becht