Matchazandkoekjes met sesamzaad
- 25 koekjes
- 35 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 115 g bloem
- 30 g amandelmeel
- 70 g suiker
- 1½ afgestreken eetlepel matcha
- 100 g zachte boter
- ½ ei
- ½ theelepel vanille-extract
- voor de garnering
- 3 afgestreken eetlepels wit sesamzaad
- 1½ eetlepel zwart sesamzaad (o.a. natuurwinkel)
- 1 eetlepel kandijsuiker
Bereiden
Zeef in een grote kom de bloem, het amandelmeel, de suiker, de matcha en een snufje zout. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en het vanille‑extract toe en kneed tot een glad deeg.
Bestuif het werkblad met bloem en vorm van het deeg twee dikke staven met een diameter van ongeveer 5 cm. Meng in een kom het sesamzaad en de kandijsuiker. Rol de deegstaven door het sesamzaadmengsel, wikkel ze in plasticfolie en leg ze 1 uur in de koelkast. Draai ze om de 15 minuten, zodat ze hun vorm goed behouden.
Verwarm de oven voor tot 155 °C.
Snijd de deegstaven in plakken van 1 tot 1½ cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 11 tot 13 minuten in de oven, tot ze gaar maar niet te donker zijn. Laat afkoelen op een rooster. De koekjes zijn vier dagen houdbaar in een luchtdichte doos.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Matchazandkoekjes met sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Koken en bakken met matcha thee
Lene Knudsen
Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder
© Good Cook