Zandkoekjes met bosvruchten en room

6 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 185 g bloem
  • 40 g poedersuiker
  • 125 g boter, koud, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel citroensap
  • 375 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel poedersuiker, extra
  • 400 g bosvruchten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet twee bakplaten in en bedek ze met bakpapier. Zeef de bloem en poedersuiker in een kom. Wrijf met uw vingers de boter door de bloem tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Maak een kuiltje in het midden, voeg de eidooier en het citroensap toe en kneed het geheel met een mes tot een deeg. Vorm een bal van het deeg, dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.

Verdeel het deeg in tweeën. Rol een helft uit tussen met bloem bestoven vellen bakpapier tot 3 mm dik. Leg het op een bakplaat en zet het 5-10 minuten in de koelkast. Steek met een hartvormig koekvormpje van 7½ cm negen koekjes uit het deeg. Leg deze op de ingevette bakplaten, prik ze in met een vork en zet ze 10 minuten in de koelkast. Bak ze daarna 20-25 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en schuif ze dan op een rooster zodat ze verder kunnen afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

Klop de slagroom, het vanille-extract en de extra poedersuiker stijf. Verdeel het roommengsel over zes koekjes. Leg de bosvruchten erop en daarop een tweede koekje. Schep hier weer room en bosvruchten op en leg er een derde koekje op. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

Extra benodigd

Bakpapier, hartvormig koekvormpje

Kookboek

Het recept 'Zandkoekjes met bosvruchten en room' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met vrienden

Dit boek bevat alle recepten die nodig zijn om uw vrienden een onvergetelijk etentje voor te schotelen, van snacks en voorgerechten tot tongstrelende vlees- en... lees verder

© De Lantaarn

Zandkoekjes tips