Zandkoekjes met crème fraîche
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g bloem
- ¼ zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 90 g suiker
- 80 g boter, in stukjes gesneden
- 1 eidooier
- 200 ml crème fraîche
- rasp van 1 onbespoten citroen
- 1 pot jam naar keuze
Voorbereiden
Roer in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en de suiker door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter, de eidooier, de crème fraîche en de citroenrasp toe. Kneed dit alles tot een soepel deeg.
Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er met een steekvormpje koekjes uit. Steek een rondje uit de helft van de koekjes.
Leg de koekjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet 8 à 10 minuten in de oven, totdat de koekjes licht goudbruin geworden zijn.
Smeer de jam uit over de hele koekjes en leg op elk zandkoekje eentje met een gat.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier, steekvormpje
Variatietip
In plaats van jam kun je ook chocoladepasta nemen.
Kookboek
Het recept 'Zandkoekjes met crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine koekjes
Ilona Chovancova
Zelfgebakken zandkoekjes, krakelingen, speculaasjes, biscotti of schuimpjes: in dit heerlijke bakboekje vind je dertig koekjes-recepten die heel goed van... lees verder
© Uitgeverij Becht