Zandkoekjes van rozenwater
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 125 g boter, op kamertemperatuur
- 125 g poedersuiker, gezeefd
- 1 ei
- 1 theelepel rozenwater
- 180 g witte rijstebloem, gezeefd
- poedersuiker, voor het bestrooien
Voorbereiden
Klop de boter en poedersuiker in een kom tot een lichte massa. Voeg het ei en rozenwater toe en klop het geheel goed. Voeg de gezeefde bloem toe en meng het tot een gladde massa. Dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze iets plat. Of doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine vormpjes op de bakplaten. Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, want ze zetten tijdens het bakken nog uit. Bak de koekjes 8 minuten, of tot ze licht beginnen te verkleuren.
Laat de zandkoekjes in een paar minuten hard worden op de bakplaten en laat ze dan op een rooster afkoelen. Bestrooi ze met de poedersuiker.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zandkoekjes van rozenwater' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij
Robyn Russell
Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag
... lees verder © De Lantaarn