Zandkoekjes met spiraalpatroon

  • 10 stuks
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 75 g aardappelmeel
  • 120 g poedersuiker
  • 225 g boter, in blokjes
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Voorbereiden

Doe de bloem en het aardappelmeel in een grote kom en voeg de poedersuiker toe. Kneed de boter erdoor tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Voeg het eiwit toe en meng alles tot een zacht maar niet plakkerig deeg.

Verdeel het deeg in tweeën en voeg aan één helft de cacaopoeder toe. Kneed het poeder goed door het deeg zodat het egaal van kleur wordt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Rol de twee bollen deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak zodat je twee rechthoeken krijgt van dezelfde afmetingen. Leg de lap chocoladedeeg op het gewone deeg en rol de twee lappen deeg op alsof je een biscuitrol maakt. Snijd met een scherp mes het deeg in schijven van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat.

Bak ze 10 minuten tot ze goudgeel en stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Laat ze op een rooster helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht blik.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Zandkoekjes met spiraalpatroon' is afkomstig uit het kookboek...

Caffè Italia

Liz Franklin

In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal hun oorsprong vinden in de Italiaanse... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zandkoekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • donaAardappelmeel? Ik ken dat als stijfsel, behangplaksel, of bindmiddel. Kun je ook aadappelpureepoeder gebruiken?

    reageren