Bagels met rozijnen en kaneel
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 500 g bloem
- 200 g volkorenmeel
- 1 zakje (7 g) droge gist
- 1 theelepel zout
- 350 ml lauw water
- 1 eidooier
- 3½ eetlepel stroop
- 25 ml olijfolie
- 1 eetlepel kaneel
- 100 g rozijnen
- voor het kookwater
- 3 liter water
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 1 eetlepel maltsiroop, stroop of basterdsuiker
- 2 eetlepels zout
- voor het bestrijken
- 1 eiwit
Voorbereiden
Meet de hoeveelheid eidooier af in een maatbeker. Trek die hoeveelheid van de hoeveelheid water af. Houd 4 eetlepels droge ingrediënten (bloem, gist, zout en tarwegluten), de helft van de stroop en de eidooier achter voor een mooi gemarmerd effect. Meng deze door elkaar, zodat een donkere siroop ontstaat die eruitziet als chocolade.
Meng de rest van de droge ingrediënten, behalve de rozijnen, door elkaar en voeg dan de vloeibare ingrediënten toe.
Kneed het deeg en voeg de rozijnen toe. Schenk de donkere siroop erbij. Roer niet te sterk, want dan gaat het marmereffect verloren. Vorm er 10 mooie ronde, gladde bollen van. Maak er bagels van. Laat 1 à 2 uur bij kamertemperatuur rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 225 °C.
Dompel de bagels in het kokende water. Keer ze na 1 minuut om en laat nog 30 seconden liggen.
Leg ze op een bakplaat die je met ingevet bakpapier hebt bekleed en met maïsmeel bestrooid. Bestrijk met eiwit en zet vervolgens 20 à 25 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Bagels met rozijnen en kaneel' is afkomstig uit het kookboek...
Bagels uit New York
Marc Grossman
Bagels zijn kleine ronde broodjes met een gat, gepocheerd in kokend water en daarna in de oven gebakken. In dit boek vind je het basisrecept voor de
... lees verder © Uitgeverij Becht