Bruschetta met aubergine
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 4 dikke plakken wit vloerbrood
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- ½ aubergine, in plakjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 tomaten, zonder vel, in blokjes
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
Bereiden
Druppel de olijfolie over het brood en wrijf het in met het gehalveerde teentje knoflook. Rooster het onder de grill aan beide zijden goudbruin. Laat afkoelen.
Bak de aubergine bruin in wat olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en laat even doorgaren. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Verdeel de aubergine over de stukken bruschetta en strooi er de tomaat, Parmezaanse kaas, basilicum en verse peper overheen. Sprenkel er wat olijfolie over.
Verwarm de bruschetta 2 minuten onder een voorverwarmde grill.
Kookboek
Het recept 'Bruschetta met aubergine' is afkomstig uit het kookboek...
Toast!
Loes Verhoeven & Jessica Verbruggen
'Toast!' laat in 80 creatieve en vernieuwende recepten zien hoe u van een simpele boterham in een handomdraai de lekkerste tosti's, toastjes, hapjes en snacks... lees verder
© Caplan Books