ciabatta recepten
-
tip Zelfgebakken ciabatta
Vegetarisch, 50 min 7,7
-
tip Warme ciabatta met kip en artisjokpesto
Gevogelte, 15 min 7,7
-
Ciabatta met garnalen in basilicumsaus
Vis, 10 min 7,5
-
Ciabatta met gorgonzola en rode ui
Vegetarisch, 10 min 7,0
-
Ciabatta met notenspread en abdijkaas
Vegetarisch, 10 min 7,3
-
Ciabatta met serranoham en roomkaas
Vlees, 15 min 7,3
-
Ciabatta met zalm en heilbot
Vis, 15 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Ciabatta
Ciabatta is een Noord-Italiaans vloerbrood dat vanuit Lombardije ook andere Europese landen heeft bereikt. De naam ('savate' oftewel afgedragen schoen) duidt op de langwerpige, platte vorm. Men laat het vrij vochtige deeg lang rijzen, zodat een vlak maar heel luchtig brood ontstaat dat door de olijfolie in het deeg een typerende smaak heeft.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]