Clubsandwich met kip en advocadodressing
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Engels
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 gegrilde kip
- 100 g gerookt ontbijtspek, in plakjes
- 2 rode paprika's
- 12 sneetjes casinobrood
- 1 bakje Philadelphia roomkaas (185 g)
- 4 bladeren bindsla, gewassen
- 2 vleestomaten, in plakken
- 1 rode ui, in ringen
- 2 avocado's
- 100 ml dijonmosterd
Bereiden
Maak de kip schoon en verdeel het vlees in kleinere stukken. Bak de plakjes spek knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze in de op 225 °C voorverwarmde oven tot ze zacht zijn het vel zwart begint te worden. Trek het vel er onder stromend koud water af.
Rooster de boterhammen. Bestrijk ze met wat Philadelphia.
Leg afwisselend spek, sla, tomaat, paprika, rode ui en kip op een geroosterde boterham. Dek af met een geroosterde boterham.
Schil de avocado's en snijd ze in stukken. Klop de mosterd met 200 ml water en leg de stukken avocado erin. Dien de clubsandwich op met de avocado.
Tip
Dijonmosterd bevat veel olie, dus hoef je om een goede dijondressing te krijgen alleen maar water toe te voegen. Makkelijker kan het niet.
Kookboek
Het recept 'Clubsandwich met kip en advocadodressing' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel met Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian... lees verder
© Kosmos Uitgevers