Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer
12 stuks
bereiden
bereiden
Bevat per portie
110 kcal
4 g eiwit
5 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml medium dry sherry
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 grote sappige peer, in 12 partjes
- 1 klein wit stokbrood, schuin in 12 plakken
- 3-4 eetlepels basilicumolie
- 12 plakjes rauwe ham (Parmaham)
- 12 kleine blaadjes basilicum
Bereiden
Breng in een pan de sherry, sinaasappelschil en gembersiroop aan de kook en laat hierin de peer ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de peer in het vocht afkoelen. Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is.
Bestrijk de plakken stokbrood aan beide kanten met basilicumolie en rooster ze mooi bruin in de grillpan of onder een heet grillelement in de oven. Beleg de crostini losjes met plakjes ham en daarop een partje peer. Garneer met basilicum.
Extra benodigd
Grillpan of grill
Het recept 'Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood