Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer

  • 12 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,4
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 110 kcal
  • 4 g eiwit
  • 5 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 ml medium dry sherry
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 grote sappige peer, in 12 partjes
  • 1 klein wit stokbrood, schuin in 12 plakken
  • 3-4 eetlepels basilicumolie
  • 12 plakjes rauwe ham (Parmaham)
  • 12 kleine blaadjes basilicum

Bereiden

Breng in een pan de sherry, sinaasappelschil en gembersiroop aan de kook en laat hierin de peer ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de peer in het vocht afkoelen. Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is.

Bestrijk de plakken stokbrood aan beide kanten met basilicumolie en rooster ze mooi bruin in de grillpan of onder een heet grillelement in de oven. Beleg de crostini losjes met plakjes ham en daarop een partje peer. Garneer met basilicum.

Extra benodigd

Grillpan of grill

Bron

Het recept 'Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Crostini recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!