Crostini met tapenade van geroosterde paprika
- 20 stuks
- 15 min
- waardering 7,2
- Hapje
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 200 g groene olijven zonder pit
- 200 g geroosterde en ontvelde rode paprika's
- 20-30 g ansjovisfilets
- 40 g uitgelekte kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 4 eetlepels fijngesneden basilicum
- 3-5 eetlepels olijfolie
- 1-2 stokbroden
- wat extra blaadjes basilicum
Bereiden
Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum in een keukenmachine of blender. Voeg de olijfolie toe en pureer het mengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is. Breng de tapenade op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht. Bestrijk ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadje basilicum.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Bron
Het recept 'Crostini met tapenade van geroosterde paprika' wordt je aangeboden door Colourfultaste